Afgelopen vrijdag mocht ik het bijzondere handfasting-ritueel van Erik en Femke vastleggen. Dit was voor mij een primeur! Ik wist niet precies wat mij te wachten stond en heb bewust geen online onderzoek gedaan, zodat het een verrassing zou blijven. Toen ik bij hun thuis aankwam, besprak ik het ritueel met Yentl, die mij precies uitlegde hoe alles zou verlopen.

Een uur vol betekenis

Het handfasting-ritueel duurde ongeveer een uur en daarna begon het feest! Onder het genot van heerlijk eten, inclusief een varken aan het spit, werd het een onvergetelijke avond. Hoewel ik op een gegeven moment naar huis ben gegaan, weet ik zeker dat het feest nog lang heeft voortgeduurd.

Wat is handfasting?

Omdat het uitleggen van het handfasting-ritueel een uitdaging kan zijn, deel ik liever beelden dan woorden. Voor degenen die niet bekend zijn met handfasting: het is een eeuwenoud Keltisch ritueel waarbij de handen van het paar symbolisch worden samengebonden met linten, als teken van hun verbintenis.

Bekijk de foto’s en geniet

Hoewel ik niet veel woorden kan besteden aan de beschrijving, kan ik des te meer laten zien! Bekijk de foto’s van dit unieke handfasting-ritueel en geniet van de prachtige momenten die ik heb vastgelegd. Veel kijkplezier!

Tot snel!
Liefs,

Shirley