Vandaag ga ik jullie vertellen over een accessoire dat je misschien nog niet kent, maar dat een prachtig effect heeft op je foto’s: het prisma. Ontdek hoe dit eenvoudige glaswerk je foto’s een uniek effect kan geven.

Wat is een prisma en hoe werkt het?

Een prisma is een doorzichtig glazen object met verschillende vlakken die lichtstralen breken en reflecteren. Het kan worden gebruikt om fascinerende lichteffecten te creëren die je foto’s een uniek en dromerig karakter geven. En daar gebruik ik het ook zeker voor. Door het prisma voor de lens te houden en te draaien, kan ik spelen met licht, kleuren en patronen. Hierdoor krijgen de foto’s een unieke uitstraling.

Het gebruik van een prisma in de praktijk.

Ik beschik over verschillende soorten prisma’s, die ik altijd bij me draag tijdens een fotoshoot. Tijdens de fotosessie wissel ik regelmatig af met het gebruik van een prisma; niet alle foto’s zullen dus het prisma-effect hebben. Het effect van een prisma is niet altijd een noodzakelijke toevoeging op elke foto. Ik ben goed in staat om te beoordelen wanneer het passend is om een prisma te gebruiken.

Het gebruik van een prisma komt het beste tot zijn recht op mooie buiten- of binnenlocaties; in de studio gaat het unieke effect vaak verloren. Ook kan een prisma worden toegepast bij diverse soorten fotoshoots, waaronder portretten, koppels, gezinnen, bruiloften, dieren… eigenlijk bijna alles wat ik aanbied! Het is een veelzijdige tool die ik graag inzet om mijn fotografie extra uniek te maken voor mijn klanten.

Boek een unieke fotoshoot bij Shirley Visser Photography

Dankzij de bijzondere lichtbreking en reflecties van het prisma kan ik een magisch en origineel element aan jouw foto’s toevoegen. Wil je je fotoshoot net dat beetje extra geven? Dan is het zeker de moeite waard om te overwegen om een prisma te gebruiken! Neem vandaag nog contact met me op om jouw fotosessie te plannen en te ontdekken hoe een prisma jouw foto’s een unieke uitstraling kan geven.

Tot snel!
Liefs,

Shirley