Een familiefotoshoot plannen is een hele onderneming. Het kan een combinatie zijn van plezier, gelach en misschien zelfs een vleugje stress. Kunnen we allemaal op dezelfde dag? Wat voor kleding doen we aan? En wat als het weer niet meewerkt? Geen zorgen! In dit blogbericht vind je alle tips en tricks om je familiefotoshoot soepel te laten verlopen. Met de juiste voorbereiding kun je ervoor zorgen dat het een leuke en onvergetelijke ervaring wordt!

Plan vooruit

Het is essentieel dat jullie allemaal beschikbaar zijn op dezelfde dag. Als het lukt, plan meerdere data samen voordat je contact opneemt met de fotograaf. Dit voorkomt teleurstelling als de fotograaf al is volgeboekt op de dag die je graag wilt boeken. Reserveer ook voldoende tijd voor de fotoshoot om te voorkomen dat je gehaast bent. Hier kan je fotograaf zeker ook mee helpen! Zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van de locatie en het tijdstip van de fotoshoot en arriveer ruim op tijd op de locatie.

Kleed je comfortabel

Kies kleding waarin je je op je gemak voelt en die past bij de stijl van de fotoshoot. Vermijd felle kleuren en drukke patronen die afleidend kunnen zijn. Als je nog meer wilt lezen  over kledingadvies klik dan op > deze < link voor meer tips!

Breng snacks en drinken mee

Als er (kleine) kinderen bij zijn, is het zeker handig om snacks en drinken mee te nemen om ze af te leiden of wat extra energie te geven. Water is sowieso altijd een aanrader om mee te nemen, ongeacht de leeftijd. Als je gehydrateerd blijft, zit je ook langer vol energie, wat vooral tijdens een fotoshoot van pas kan komen.

Ontspan!

Tijdens de fotoshoot is het belangrijk om lekker ontspannen te blijven en vooral plezier te hebben! Je fotograaf staat klaar om je te helpen met poses en aanwijzingen, dus vertrouw op hen! Als de kinderen vol energie zitten en alle kanten op willen rennen, laat ze dat lekker doen. Dat levert vaak juist spontane en leuke foto’s op waar je later met veel plezier naar terugkijkt.

Heb vooral geduld

Vaak heeft het even tijd nodig voordat iedereen zich op zijn gemak voelt. Ik zeg altijd dat de eerste 10 minuten altijd een beetje vreemd kunnen zijn, maar het went snel. Als de kinderen echt geen geduld hebben voor een foto, laat ik ze gewoon lekker spelen en zichzelf zijn. Dit levert meestal toch de leukste foto’s op!

Communiceer met de fotograaf

Als je specifieke poses of groepsopstellingen in gedachten hebt die je graag op de foto wilt hebben, laat het vooral weten. Dit kan bijvoorbeeld via e-mail vóór de fotoshoot of tijdens de sessie zelf. En als je tijdens de shoot spontaan met een leuk idee komt, aarzel dan niet! Vaak helpt dit ook de fotograaf om creatieve en unieke foto’s te maken.

Geniet van de tijd met je familie!

Hier hoef ik waarschijnlijk niet veel meer aan toe te voegen, dus geniet van de tijd samen!

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een familieshoot boeken? Aarzel niet en neem snel contact met me op! Wie weet sta jij binnenkort met je hele familie voor mijn camera!

Tot snel!
Liefs,

Shirley