Het vinden van de perfecte outfit voor een fotoshoot kan een uitdaging zijn. Waar let je op? Moet je matchen? Wat trekken je kinderen aan? In dit blogbericht deel ik tips om de perfecte look te vinden voor jouw geweldige fotoshoot!

Kleuren en patronen

Vermijd felle of neonkleuren die te veel aandacht trekken op foto’s. Kies liever natuurlijke of lichte tinten om je schoonheid te accentueren. Wees voorzichtig met matchende patronen, omdat ze afleidend kunnen zijn. Ga liever voor rustigere patronen voor een kalme uitstraling op de foto. Het combineren van verschillende aardse en natuurlijke tinten is een van mijn favoriete combinaties. Ik vermijd graag de standaard “wit met spijker”, omdat zoveel mensen dat al doen ;-). Maar mocht je dit toch graag willen is dat uiteraard geen probleem!

Accessoires

Accessoires tillen je outfit naar een hoger niveau. Denk aan statement sieraden, een elegante sjaal of een stijlvolle hoed om je look compleet te maken. Maar onthoud, less is more. Varieer met accessoires en geniet ervan, je hoeft zeker niet op elke foto een hoed te dragen!

Laagjes

Laagjes voegen diepte toe aan je outfit en geven je de vrijheid om te variëren tijdens de shoot. Een jasje of vest is bijvoorbeeld een leuke toevoeging aan je fotoshoot, waar je ook nog eens mee kunt spelen en afwisselen.

Schoenen

Kies schoenen die passen bij de stijl van je outfit en comfortabel zijn om in te bewegen, vooral tijdens buitenfoto’s. Vermijd dus je nieuwe witte sneakers of hoge hakken als je foto’s in het bos maakt. Wil je toch graag je gloednieuwe schoenen laten zien? Draag dan oude schoenen om naar de locatie te gaan en wissel op de fotoshootlocatie naar je nieuwe exemplaren.

Make-up en haar

Pas je make-up en haar aan op de stijl van de shoot. Voor een natuurlijke uitstraling kies je lichte make-up en losse golven, terwijl voor een glamoureuze look een gedurfde make-up en gestyled haar passend zijn. Niets is verplicht; als je normaal geen make-up draagt, voel je dan vrij om het over te slaan voor de shoot. Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt. Wil je graag professionele make-up en haarstyling? Ik kan altijd een professional voor je regelen.

Jouw persoonlijkheid

Tot slot is het allerbelangrijkste dat jouw persoonlijkheid straalt in je outfit. Of je nu kiest voor een trui, jurk, rok, broek of een 3-delig pak, het belangrijkste is dat jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt. Ben je inmiddels super enthousiast geworden? Aarzel niet om contact op te nemen om jouw fotoshoot in te plannen!

Tot snel!
Liefs,

Shirley