Een kennismakingsgesprek met een trouwfotograaf is een belangrijke stap in het plannen van je grote dag. Het biedt de kans om de fotograaf te leren kennen, hun stijl te bespreken en ervoor te zorgen dat jullie op één lijn zitten. Hier zijn 8 belangrijke tips om het meeste uit dit gesprek te halen.

Doe vooraf onderzoek

Voordat je het gesprek aangaat, doe je wat onderzoek naar de fotograaf. Bekijk hun portfolio, lees recensies en bekijk hun tarieven. Dit geeft je een goed beeld van hun stijl en ervaring, zodat je gerichte vragen kunt stellen tijdens het gesprek.

Stel vragen over hun ervaring

Vraag naar de ervaring van de fotograaf met bruiloften. Hoeveel bruiloften hebben ze gefotografeerd? Hebben ze ervaring met bruiloften op vergelijkbare locaties als die van jou? Dit geeft je een idee van hun vaardigheden en kennis.

Vertel over de visie van jullie bruiloft

Welke momenten en details zijn voor jou het belangrijkst om vastgelegd te worden? Is er nog een opa en/of oma die deze dag even extra in het zonnetje moeten worden gezet? Bespreek ook eventuele speciale verzoeken of thema’s die je in gedachten hebt.

Vraag om advies

Vraag de fotograaf om advies over timing, locaties en andere aspecten van de bruiloftsfotografie om optimaal gebruik te maken van hun kennis van bruiloften. Weet je bijvoorbeeld niet zeker of er genoeg tijd is gepland voor de fotoshoot of de groepsfoto’s? De fotograaf kan hier zeker mee helpen.

Bespreek pakketopties en prijzen

Vraag naar de verschillende pakketopties en prijzen die de fotograaf aanbiedt. Zorg ervoor dat je duidelijkheid hebt over wat er bij elk pakket is inbegrepen, inclusief het aantal uren dekking, het aantal foto’s en eventuele extra’s.

Vraag naar hun aanpak op de dag zelf

Bespreken hoe de fotograaf te werk gaat op de dag van de bruiloft. Zullen ze alleen zijn of hebben ze een assistent? Hoe gaan ze om met verschillende omstandigheden en last-minute wijzigingen? Niet elke fotograaf heeft standaard een second shooter maar kan altijd worden geregeld op jullie verzoek.

Vraag naar hun back-upplan

Wat gebeurt er als jullie geboekte fotograaf ziek is? Wat als het regent op de dag van de bruiloft en we een buitenlocatie hebben gepland? Dit zijn belangrijke onderwerpen om te bespreken met de fotograaf, zodat er op de dag zelf een goede oplossing kan worden gevonden.

Maak een verbinding

Ten slotte, zorg ervoor dat je een persoonlijke band opbouwt met de fotograaf tijdens het gesprek. Het is belangrijk dat jullie je op je gemak voelen bij elkaar, aangezien de fotograaf een grote rol zal spelen op je trouwdag.

Conclusie

Een kennismakingsgesprek met een bruidsfotograaf is een essentiële stap in het plannen van je bruiloft. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je het meeste uit dit gesprek haalt en de perfecte fotograaf vindt om je speciale dag vast te leggen. Het is ook zeker niet erg als er geen match is met de eerste fotograaf die jullie spreken. Plan ook zeker ruim van tevoren deze gesprekken in, zodat jullie op tijd een fotograaf hebben geboekt voordat de agenda’s vol zitten. Het zou natuurlijk zonde zijn als jullie droomfotograaf volgeboekt is!

Leuk om te weten: Als je mij boekt voor je bruiloft, krijg je standaard een kennismakingsshoot cadeau!

Dit betekent dat we vóór de grote dag een koppelshoot inplannen, zodat jullie alvast kunnen wennen aan het poseren en ik precies kan zien wat het beste werkt voor jullie. Bovendien zijn deze foto’s perfect geschikt voor de uitnodigingen! Wil je zien wat ik nog meer aanbied voor jullie mooie dag? Dat kun je hier zien!

Tot snel!
Liefs,

Shirley