Mobiele fotografie heeft de wereld van fotografie voor iedereen toegankelijk gemaakt. Met een camera die je altijd bij je hebt, kun je elk belangrijk moment vastleggen voor mooie herinneringen. Maar hoe maak je van een gewone foto een bijzondere foto? Hier zijn enkele tips om je mobiele fotografie naar een hoger niveau te tillen!

De regel van derden

Zorg ervoor dat je raster aanstaat en plaats je onderwerp op de snijpunten. Dit zorgt meteen voor een interessante foto. Het is dus zeker niet nodig om je onderwerp altijd in het midden te plaatsen!

Leidende lijnen

Leidende lijnen, zoals wegen, paden of hekken, kunnen de blik van de kijker naar het belangrijkste deel van je foto trekken. Dit werkt bijvoorbeeld perfect als je je geliefde viervoeter wilt vastleggen tijdens het uitlaten!

Gebruik natuurlijk licht

Vaak zie ik mensen de flitser gebruiken op momenten wanneer het absoluut niet nodig is. Zet je flitser uit! De hele dag door is de zon je beste vriend; gebruik het natuurlijke licht voor de mooiste foto’s. Een van mijn favoriete momenten van de dag is toch echt het gouden uurtje.

Focus, focus, focus!

Is je foto net niet scherp genoeg of is de achtergrond scherp in plaats van je onderwerp? Klik op je scherm om de focus goed te zetten. Misschien denk je nu, dit wist ik al lang! Maar wist je ook dat je door je scherm ingedrukt te houden, je de focus op die plek vast kunt zetten? Super handig!

Speel met perspectieven

Fotografeer vanuit verschillende hoeken en hoogtes. Je hoeft niet altijd recht van voren foto’s te maken. Hierdoor voeg je variatie toe aan je foto’s en maak je ze interessanter!

Bewerk je foto’s!

Met je telefoon alleen kun je al veel goede bewerkingen uitvoeren. Toch zijn mijn to-go apps Lightroom en VSCO. Met deze apps kun je net dat extraatje toevoegen aan je foto’s om ze nog unieker te maken. Verken de verschillende filters, tools en effecten!

Ben je klaar voor meer?

Deze tips vormen slechts het begin van het beheersen van mobiele fotografie. Wil je er dieper ingaan en leren hoe je echt professionele foto’s kunt maken met je telefoon? Meld je dan aan voor mijn Workshop mobiele fotografie en bewerking! Ontvang waardevolle inzichten van een ervaren fotograaf, ontdek geavanceerde technieken en til je fotografie naar een hoger niveau. Het mooie is dat je deze workshop kunt plannen wanneer het jou uitkomt! Er zijn geen specifieke datums vastgesteld, dus je kunt het echt op je eigen tempo doen.

Klik hier om meer te lezen over de workshop en meld je aan!

Misschien is dit iets voor jou voordat je op vakantie gaat, zodat je op je prachtige vakantiebestemming de meest adembenemende foto’s kunt vastleggen!

Tot snel!
Liefs,

Shirley