Welkom bij mijn nieuwe blogbericht! Vandaag wil ik het hebben over iets wat velen van jullie wel zullen herkennen: pasfoto’s. Ja, je leest het goed, naast het vastleggen van bijzondere momenten tijdens fotoshoots, maak ik ook pasfoto’s! Het is een van die dingen waarvan je misschien denkt dat het heel simpel is, maar waar toch vaak vragen over zijn. Ik krijg regelmatig e-mails en telefoontjes van mensen met allerlei vragen over pasfoto’s. Daarom leek het me een goed idee om de meest gestelde vragen hier te beantwoorden. Dus, als je nieuwsgierig bent naar hoe het allemaal werkt, blijf dan lezen!

Kan ik met mijn baby, peuter of kleuter pasfoto's komen maken?

Dat kan zeker! Mocht je kindje nog niet sterk genoeg zijn om zijn/haar nek omhoog te houden, maken we de foto gewoon terwijl hij/zij op de grond ligt. Als je kindje al wel sterk genoeg is, maken we de foto terwijl hij/zij op een krukje zit, met ondersteuning van een begeleider. Ik neem altijd uitgebreid de tijd om een perfecte pasfoto te maken. Zorg ervoor dat je kleintje goed wakker is. Het belangrijkste is dat de ogen open zijn, de andere regels zijn voor zulke jonge kinderen nog niet van toepassing.

Extra tip: Kleed je kind in een shirt zodat je gemakkelijk je hand eronder kunt plaatsen. Het is namelijk niet toegestaan dat de ondersteuning zichtbaar is op de pasfoto.

Welke kleding kan ik het beste aan?

De pasfoto wordt gemaakt tegen een witte achtergrond. Vermijd daarom het dragen van witte kleding, anders krijg je een zwevend hoofd op je officiële document! Ook felle neonkleuren moeten vermeden worden, omdat ze hetzelfde effect kunnen hebben. Over het algemeen zijn lichte kleuren ook niet ideaal. Donkere kleuren zoals zwart, bruin, groen, etc. zijn het beste.

Hoe lang is een pasfoto geldig?

Officieel zijn pasfoto’s 6 maanden geldig. Je kunt dus ruim van te voren een afspraak maken!

Hoeveel kosten pasfoto's?

Bij mij kosten pasfoto’s €14,- per persoon. Voor dit bedrag ontvang je 6 foto’s.

Kan ik met mijn bril op de foto?

Het dragen van een bril op pasfoto’s kan een uitdaging zijn. Hoewel niet verplicht, is het toegestaan. Na een testfoto bekijken we de mogelijkheden. Mocht je montuur te dik of te donker zijn, of als je glazen te dik zijn, dan kan het lastig zijn om een goede foto te maken. Het ligt er per persoon aan of dit lukt.

Ik begrijp dat je het liefst met je bril op de foto gaat. Daarom bied ik zowel foto’s met als zonder bril aan. Op die manier kunnen ze op het gemeentehuis beoordelen welke het beste is.

Wat kan ik het beste doen met mijn haar?

Als je kapsel het toelaat, moet je haar achter de oren en moet je voorhoofd vrij zijn. Het is belangrijk dat de vorm van je hoofd goed zichtbaar is.

Help, hoe poseer ik?

Het is vrij eenvoudig: recht in de camera kijken, mond gesloten en een neutrale blik. Misschien wat saai, maar dat zijn de regels!

Krijg ik een afdruk?

Zeker! Na het maken van de pasfoto worden deze direct afgedrukt, je kunt er dus op wachten! Je ontvangt een mooi hoesje met daarin 6 foto’s.

Het is ook mogelijk om de foto digitaal te ontvangen. Let wel op: Ik ben niet aangesloten bij het RDW en mijn foto’s zijn daar digitaal niet geldig.

Kan ik onofficiële pasfoto's laten maken?

Absoluut mogelijk! Als je pasfoto’s nodig hebt voor een document waarop je mag lachen, kunnen we die zeker maken. Je krijgt in totaal 6 foto’s, dus je kunt ook 4 extra leuke foto’s laten afdrukken naast je officiële pasfoto!

Kun je op locatie langskomen?

Ik kan zeker naar jouw locatie komen. Wel is het belangrijk dat er een geldige reden is waarom je niet naar mij toe kunt komen. Hier zijn ook extra kosten aan verbonden naast de kosten van de pasfoto’s. Binnen Werkendam zijn de extra kosten €6,-. Buiten Werkendam variëren de kosten van €8,- tot €12,-. Let op: ik kom alleen in de gemeente Altena.

Je kunt hiervoor een aparte afspraak maken via het contactformulier of WhatsApp

Maar, hoe maak ik dan een afspraak?

Dat is heel eenvoudig! Klik gewoon > hier < en je wordt direct naar de pagina geleid waar je een afspraak kunt plannen. Daar zie je mijn beschikbare dagen en tijden.

Houd er rekening mee dat ik soms een hele week niet beschikbaar ben, dus zorg ervoor dat je je afspraak op tijd maakt!

Tot snel!
Liefs,

Shirley