Een pre-wedding shoot, kennismakingsshoot of engagement session… Ze hebben allemaal een andere naam maar al deze fotoshoots hebben hetzelfde doel: jullie helpen om meer ontspannen te zijn tijdens de grote trouwdag. Het is een moment om te lachen, lief te hebben en de voorpret vast te leggen, waardoor jullie vol vertrouwen jullie trouwdag tegemoet gaan.

Kennismaking met de fotograaf

Je hebt natuurlijk al kennisgemaakt met de fotograaf tijdens jullie kennismakingsgesprek, maar je hebt de fotograaf nog niet in actie gezien. Een pre-wedding shoot biedt jullie de perfecte kans om te zien hoe de fotograaf te werk gaat. Ook krijgt de fotograaf zo de gelegenheid om te ontdekken hoe comfortabel jullie voor de camera zijn. Dit leidt tot spontane en natuurlijke foto’s op jullie trouwdag!

Oefenen voor de bruiloft

Voor velen geeft poseren een ‘awkward’ gevoel en weet je niet goed wat je moet doen. Tijdens jullie pre-wedding shoot is het een mooi moment om verschillende poses te proberen. Ook geeft dit de fotograaf meer tijd om de poses goed aan jullie uit te leggen. Zo heb je op de trouwdag de kans om meer verschillende foto’s te maken tijdens jullie trouwshoot!

Locatie verkennen

Het is een mooi moment om de pre-wedding shoot te doen op een locatie waar je misschien ook je trouwfoto’s wilt laten maken. Zo kun je meteen zien of deze locatie goed voor jullie werkt en kan de fotograaf zich goed voorbereiden op jullie trouwdag.

Personalisatie

De foto’s van een pre-wedding shoot kunnen voor allerlei persoonlijke toepassingen worden gebruikt: denk aan de uitnodigingen, een gastenboek, decoraties op de trouwdag of een diavoorstelling tijdens de receptie. Cupcakes met jullie foto? Hoe leuk!

Minder zenuwen

Als je al zenuwachtig wordt van het woord fotoshoot, is het zeker aan te raden om een pre-wedding shoot te doen. Dit is de kans om te wennen aan het gefotografeerd worden en zo de zenuwen te verminderen. Tijdens de bruidsshoot weet je dat je dit al een keer hebt gedaan, en zo kun je vol vertrouwen prachtige foto’s laten maken in jullie bruidskleding.

Haar en make-up testen

Een pre-weddingshoot is de perfecte kans om kapsels en make-up te testen, zodat je kunt zien hoe het er op de foto’s uitziet. Zo heb je nog genoeg tijd om iets aan te passen mocht dit nodig zijn!

——————————————-

Leuk weetje: Als je mij boekt als jullie bruidsfotograaf, krijg je er automatisch een mini kennismakingsshoot bij! Hoe leuk is dat!

Tot snel!
Liefs,

Shirley